Način pripreme
Šećer u prahu prosejte kroz sito i prebacite ga u posudu. U nju dodajte vanilu, belance i skrob.
Mutite mikserom na nižoj brzini 3 - 4 minute, nakon toga u smesu dodajte limunov sok i ponovo kratko mutite.
Glazuru pokrijte vlažnom krpom na otprilike pola sata kako bi se stopili svi ostali kristali šećera.
Nakon toga pomoću kašičice dodajte po malo hladne (ledene) vode dok se ne dobije neophodna gustina glazure mešajući lopaticom, a ne mikserom. Količina vode može da varira od nekoliko kašičica do nekoliko supenih kašika u zavisnosti od gustine koju želite da postignete.
Po želji možete dodati poslastičarsku boju u boji po izboru.
Gotovom kraljevskom ledenom glazurom (Royal Icing) možete da ukrasite gurabijice, božićne kolačiće itd.
Nakon nanošenja glazure oni treba da se ostave na sobnoj temperaturi na nekoliko sati dok se glazura u potpunosti ne osuši.
Neiskorišćenu kraljevsku ledenu glazuru možete čuvati u dobro zatvorenoj kesi u frižideru.
Neka vam je slatko!