Ogledalo glazura za torte

26/07/2018
"Da li ste spremni da stvarate kao pravi kulinarski majstor - evo kako se pravi poznata ogledalo glazura "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano551
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • šećer - 300 g
  • glukoza - 300 g
  • kondenzovano mleko - 200 g
  • voda - 270 ml
  • bela čokolada - 300 g
  • želatin - 2 komada
  • poslastičarska boja - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Sipamo 150 ml vode i 300 g glukoze u šerpu i stavljamo na vatru. U njoh dodajemo šećer.

U preostalu hladnu vodu potopimo dva želatina. Ostavljamo sirup tako dok se šećer ne rastopi.

Kad ga skinemo sa vatre, dodajemo konzenzovano mleko, dodajemo čokoladu i želatin. Sve to promešamo žicom.

Po želji smesu možemo obojiti različitim poslastičarskim bojama.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar