Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Paj»Paj sa bundevom u korama za pitu

Paj sa bundevom u korama za pitu

ažurirano:
Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7912505k
Paj sa bundevom u korama za pitu
Fotografije: Rositsa Petrova
2 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
10
"Hrskave kore i nežna unutrašnjost - ovaj paj je desert koji zaslužuje vašu pažnju"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 8 komada, fine
  • maslac - 60 g, istopljeni
  • bundeva - otprilike 500 g, violina
  • jaja - 2 komada
  • sitni sir - 150 g
  • kukuruzni skrob - 2 supene kašike, pune
  • šećer - 8 supenih kašika
  • đumbir - 1 kašičica
  • muskatni oraščić - 1/2 kašičice
  • cimet - 1 kašičica
  • suvo grožđe - 50 g
  • bela čokolada - u kapljicama, po želji
  • kokosovo brašno
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovaj paj sa bundevom možete koristiti kuvanu ili pečenu bundevu.

U ovom slučaju ja sam je spremala na pari u multikukeru 10 minuta.

Kada je bundeva gotova, ostavite je da se ohladi i nakon toga stavite u blender, zajedno sa sitnim sirom i jajima.

Koristila sam fin slatki sitni sir.

Blendajte dok se ne dobije glatka smesa.

U posudi pomešajte šećer i začine i izmešajte.

Stavite kore za pitu na radnu površinu i isecite krug sa prečnikom malo većim od kalupa u kom ćete peći paj. Moj kalup je sa prečnikom od 28 cm.

Uzmite jednu od kora i namažite je istopljenim maslacem.

Nakon toga pospite sa malo šećera sa začinima.

Nastavite tako dok ne potrošite kore, tako što ih slažete jednu na drugu. Poslednju koru samo stavite na druge.

Uzmite sve kore i stavite u kalup za pečenje, prethodno namazan sa malo maslaca.

Dobro pritisnite kako bi se oblikovala osnova za paj i stavite da se peče u zagrejanoj rerni na 10-13 minuta dok blago ne porumeni.

Za to vreme u smesu od bundeve dodajte kukuruzni skrob i ostali šećer.

Mešajte dok ne postane homogeno.

Izvadite zapečene kore za osnovu iz rerne i sipajte smesu od bundeve.

Pospite sa malo suvog grožđa i vratite u rernu na još 20-25 minuta ponovo na 180 stepeni.

Gotov paj sa bundevom izvadite iz rerne i pospite kokosovim brašnom.

Ja sam imala i belu čokoladu u kapljicama i posula sam i njima, ali nijeobavezno.

Ostavite paj da se u potpunosti ohladi i možete servirati!

Paj sa bundevom u korama za pitu je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: