Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Rodopski klin»Rodopski klin sa korama za pitu

Rodopski klin sa korama za pitu

Evtini RetseptiEvtini Retsepti
Pomoćnik kuvara
9833454
Rodopski klin sa korama za pitu
Fotografije: Evtini Retsepti
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
5
"Kako da se ne zaljubiš u seosku kuhinju kada te ona iznenadi sa ovakvim ukusnim jelima, kao što je ovaj čarobni rodopski klin."

Potrebni sastojci

  • kore - od jednog lista se dobija jedan klin
  • sir - 150 g
  • jaja - 2 komada
  • pirinač - 1 šolja, kuvan
  • maslac - 60 - 70 g
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Predlažemo vam nešto jednostavno i ukusno. U posoljenoj vodi (1 šolja) prethodno skuvamo oprani pirinač. Kad se ohladi dodajemo ok o150 g mrvljenog sira i 2 jajeta. Dobro promešamo.

U veliki tiganj stavljamo komade maslaca i otvorimo 1 list kore. Sipamo pirinač i zavijamo odozgo listove da pokriju pirinač. Stavljamo na tihu vatru sa poklopcem.

Kad porumeni okrećemo na poklopac ponovo stavljamo maslac u tiganj i vraćamo ponovo da se ispeče sa druge strane. Ko je jeo nešto ovako ukusno u Rodopima zna šta će propustiti ako ne proba.

Neka vam je slatko sa mojim rodopskim klinom!

Pogledajte još kako da napravite rodopske katme ili omiljeni rodopski patatnik.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: