Slani paj sa korama za pitu

24/10/2020
"Koliko lako se priprema slani paj kada pri ruci imaš kore za pitu"
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano259
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 7 g, fine
  • maslac - 50 g
  • jaja - 3 komada, L
  • krompir - 360 g
  • luk - 110 g
  • ulje - 100 ml
  • so - 2 prstohvata
  • biber - 2 prstohvata
  • kravlji sir - 70 g
  • kiselo mleko - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

1. Oljuštite i isecite luk sitno, propržite ga 7-8 minuta u ulju sa prstohvatom soli.

Za to vreme oljuštite i isecite krompir na tanke ljuspice. Stavite ih u luk i dinstajte 15 minuta na umerneoj vatri.

Mešajte s vremena na vreme, nemojte se plašiti da nakon što omekša krompir da će da se slomi.

2. Ocedite povrće od masnoće, ulje sačuvajte po želji.

3. Umutite dva jajeta sa prstohvatom soli.

Kad se krompir ohladi 4-5 minuta, sipajte u njih jaja, mrvljeni sir i začinite sa dva prstohvata bibera.

4. Rastopite maslac na tihoj vatri.

Namažite sa njim pleh prečnika 22-24 cm. Stavite u njega 5 kora, svaku namažite maslacem. Ivice ostavite da vire.

5. U dobijeno udubljenje sipajte nadev za paj. Stavite dve preostale kore, ponovo namažite maslacem (ako vam nije dovoljno možete još rastopiti ili da koristit proceđeno ulje od prženja povrća). Ivice koje vire savijte ka unutra.

6. Umutite treće jaje sa prstohvatom soli, kašikom kiselog mleka i kašikom ulja.

Namažite ili prelijte slani paj ovom smesom.

7. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobije zlatnu boju.

Prijatno!

* Možete zameniti krompir sa tikvicama ili 50/50. Da bi bilo različito uvek možete kombinovati i sa drugim povrćem ili da dodate kobasicu.

Slani paj sa korama za pitu je gotov.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar