Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Jufka u rerni sa bundevom

Jufka u rerni sa bundevom

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2117k396
Jufka u rerni sa bundevom
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 6
31/01/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Jednostavan i veoma ukusan desert sa bundevom i jufkom Uživajte u bogatom ukusu maslaca"

Potrebni sastojci

  • jufka - 200 g
  • bundeva - 3 šolje (krupno izrendana)
  • voda - 1 šolja, ključala
  • jaja - 3 komada
  • maslac - otprilike 60 g
  • sveže mleko - 2 šolje
  • smeđi šećer - 1 šolja
  • vanila - 1 komad (0.2 g)
  • cimet - po želji
  • šećer u prahu - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

U veliku i duboku posudu sipamo pakovanje jufki, tako što u njega dodajemo i izrendanu bundevu, 2-3 kašike šećera i sve to zalivamo čašom vrele vode.

Dobro mešamo ostavljajući na kratko.

Uzimamo tepsiju u kojoj ćemo praviti kolač, stavljamo maslac u nju i stavljamo je u prethodno zagrejanu rernu.

Ostavljamo tako da se skroz i ravnomerno istopi po tepsiji.

Kada je gotovo, sipamo smesu sa bundevom i jufkom ravnomerno raspoređujući.

Vraćamo na otprilike 10 minuta u rernu da tečnost malo ispari, zato što sama bundeva pušta sok.

U drugoj posudi umutimo jaja sa ostalim šećerom i dodajemo vanilu i mleko.

Vadimo tepsiju iz rerne i odozgo ravnomerno sipamo smesu od mleka i jaja.

Hvatamo tepsiju sa obe strane, lagano protresemo kako bi se sve izmešalo i stavljamo u rernu da se peče dok ne bude gotovo.

Jufka u rerni sa bundevom je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: