Način pripreme
U veliku i duboku posudu sipamo pakovanje jufki, tako što u njega dodajemo i izrendanu bundevu, 2-3 kašike šećera i sve to zalivamo čašom vrele vode.
Dobro mešamo ostavljajući na kratko.
Uzimamo tepsiju u kojoj ćemo praviti kolač, stavljamo maslac u nju i stavljamo je u prethodno zagrejanu rernu.
Ostavljamo tako da se skroz i ravnomerno istopi po tepsiji.
Kada je gotovo, sipamo smesu sa bundevom i jufkom ravnomerno raspoređujući.
Vraćamo na otprilike 10 minuta u rernu da tečnost malo ispari, zato što sama bundeva pušta sok.
U drugoj posudi umutimo jaja sa ostalim šećerom i dodajemo vanilu i mleko.
Vadimo tepsiju iz rerne i odozgo ravnomerno sipamo smesu od mleka i jaja.
Hvatamo tepsiju sa obe strane, lagano protresemo kako bi se sve izmešalo i stavljamo u rernu da se peče dok ne bude gotovo.
Jufka u rerni sa bundevom je gotova.