Način pripreme
Krompir ogulite i skuvajte u malo posoljenje vode. Ostavite da se ohladi, pa ga iseckajte na male kockice i ispasirajte.
Dodajte 1/2 veze sitno iseckanog peršuna, belog luka, kore i sok od pola limuna, prstohvat soli i biber. U kalup za tortu stavite 1/2 smese od krompira.
Nakon toga u posebnu činiju sitno iseckajte krastavac i paradajz, posolite, pa dodajte ceđeno mleko. Dobro promešajte i isipajte preko smese od krompira. Preko rasporedite iseckana/rendana kuvana jaja.
Dodajte prstohvat soli, bibera i aleve paprke. Piletinu iseckajte i dodajte majonez, biber i rasporedite preko jaja. Preko poređajte masline i na kraju dodajte preostali deo smese od krompira.
Torptu pokrijte plastičnom folijom i stavite u frižider da odstoji najmanje 2 sata, kako bi se stegla. Nakon toga pažljivo sklonite kalup/prsten i zidove torte pospite preostalim peršunom i ukrasite drugim sastojcima ili po vašoj želji.
Prijatno!