bonapeti.rs»Recepti»Slana Peciva»Slana Torta»Slana torta za praznik

Slana torta za praznik

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k740112k
Slana torta za praznik
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 2
23/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Neverovatna slana torta za praznik i svaki radni dan! Uz nju se pije dosta vina i rakije, a obavezno je treba podeliti sa bliskima"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 700 g
  • luk - 1 glavica, iseckan
  • jaja - 1 komad
  • čubar
  • kumin
  • kiseli krastavčići - 4 komada
  • krompir - 500 g, kuvani
  • so
  • sveže mleko - 50 ml
  • kačkavalj - 100 g, rendan
* merne jedinice

Način pripreme

Mleveno meso pomešajte sa sitno iseckanim lukom, jajetom, kuminom i čubrom.

Stavite u malu tepsiju, rasporedite ga po dnu tepsije kao pogaču i pecite u zagrejanoj rerni dok ne bude gotovo.

Preko dobijene kore od mlevenog mesa poređajte iseckane kisele krastavčiće, a preko njih kromir pire koje ste napravili od kuvanog ispasiranog krompira, malo svežeg mleka i soli.

Preko posipajte rendani kačkavalj i pecite samo odotgo dok ne porumeni.

Ukrasite cvetićima od šargarepe i kiselih krastavčića.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: