Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Ljutenica»Sibirska ljutenica

Sibirska ljutenica

Sibirska ljutenica
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Ako se pitate kako podnose hladnoću u Sibiru, probajte ovu ljutenicu koja greje iznutra"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 1 kg
  • ren - 60 g rendani
  • beli luk - 40 g
  • so - 1 - 2 kašike
  • šećer - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i izgnječite paradajz. Dodajte ren. Začinite solju i šećerom. Promešajte i rasporedite u tegle.

Tegle zatvorite poklopcima i sterilišite oko 20 min. Okrenite tegle sa poklopcima na dole da se dobro zatvore i vakumiraju.

Po želji u ljutenicu možete dodati paprike.

Sibirska ljutenica je spremna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: