Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Ljutenica»Ukusna ljutenica u rerni

Ukusna ljutenica u rerni

Jordanka TasevaJordanka Taseva
Inovator
173451k
Ukusna ljutenica u rerni
Fotografije: Jordanka Taseva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Možete napuniti kućni špajz teglama ljutenice, a da ne stojite satima pokraj šporeta. Pogledajte kako!"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 1, 5 kg
  • paprika - 1 kg, crvena
  • luk - 1 glavica
  • patlidžan - 500 g
  • šargarepa - 2 - 3 komada
  • so
  • ulje - 1/2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Paradajz i patlidžan isecite na kockice i posolite. Ostavite ih da odstoje nekoliko sati i iscedite.

Stavite u pogodan pleh, dodajte sitno iseckani luk i šargarepu nasečenu na kolutove. Paprike očistimo od semenki, isečemo i dodamo.

Dodajte ulje i so po ukusu. Pecite u zagrejanoj rerni oko sat i po, povremeno mešajući da ne zagori.

Treba da se dobije gusta ljutenica, nakon što je gotova propuštamo je kroz blender ili kuhinjski robot.

U sezoni ljutenice obavezno probajte naše recepte za krupno mlevenu ljutenicu ili domaći kjopoolu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: