Ljutenica sa krompirom

01/08/2017
"Drugačija ljutenica, koji će nači dostojno mesto na vašoj trpezi!"
Priprema60 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno140 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano301
  • Pregledi tokom meseca17
  • Pregledi tokom sedmice13
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan i paprike se ispeku i samelju na mašini. Paradajz sameljemo u mašini za sok. Luk i šargarepa se izrendaju, a krompir se skuva.

U velikom plehu se pomešaju svi sastojci bez krompira i peku se na laganoj vatri. Kada voda ispari, dodaje se izgnječeni krompir, zajedno se kuva dok nam se ne dopadne gustina, dodajmo proprženo ulje, malo šećera, biber i peršun.

Ako želimo da bude sitnija možemo pasirati gotovu ljutenicu. Zatvara se u tegle i kuva sa poklopcem.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar