Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Teleći škembići u saftu

Teleći škembići u saftu

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Teleći škembići u saftu2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Drugačija interpretacija ukusnih škembića - ovog puta u obliku janije sa leblebijom - recept koji morate isprobati!"

Potrebni sastojci

  • škembići - 1 kg goveđi
  • crni luk - 2 - 3 glavice
  • leblebija - 1/2 šolje, iz konzerve
  • paprika - 1 komad
  • šargarepa - 1 mala
  • masnoća - 5 kašika
  • brašno - 2 kašike
  • aleva paprika - na oko
  • karanfilić - 2 karanfilića
  • paradajz sos - 1/2 šolje
  • peršun - 1/3 veze
  • bujon - 2 šolje, od kuvanja škembića
  • kačkavalj - rendani, za serviranje
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite škembiće i skuvajte ih u vodi dok ne omekšaju. Ocedite i isecite na tanke trake.

Zagrejati ulje i propržiti seckani crni luk, rendanu šargarepu, sitno seckanu papriku i dodati leblebije.

Zatim dodajte brašno i alevu papriku po ukusu, dobro promešajte.

Dodajte škembiće, karanfilić, paradajz sos, seckani peršun i dodajte 2 šolje od bujona od škembića.

Pustite da se sve kuva još 30 minuta. Teleće škembiće u saftu poslužite sa rendanim kačkavaljem i malo seckanog peršuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: