Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Prženo pile»Piletina i leblebije u saftu

Piletina i leblebije u saftu

MajaMaja
Šegrt
55202021
Piletina i leblebije u saftu
Fotografije: Maja
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Šta kažete na ova predlog za ručak?"

Potrebni sastojci

  • pileće belo meso - 300 g
  • makarone - 500 g
  • beli luk - 3 kom (čena)
  • crni luk - 1 glavica
  • leblebije iz konzrve - 200 g
  • mlevena paprika - 1 k.k.
  • so - 1 k.k.
  • biber - po ukusu
  • maslinovo ulje - 3 - 4 k.s.
  • topla voda - 200 ml
  • limun - 1 kom.
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće belo meso iseckati na sitne kockice. Takođe iseckati na sitno beli i crni luk. U tiganj usuti maslinovo ulje, pa dodati luk i meso, posoliti, pobiberiti, zatim dodati i mlevenu papriku.

Pržiti na jačoj temperaturi oko 6-7 minuta uz neprestano mešanje. Potom smanjiti temperaturu i dolivati postepeno vodu uz povremeno mešanje. Ostaviti da se meso krčka dok ne omekša i dok voda ne ispari.

Kada je kuvanje pri kraju dodati leblebije iz konzerve i pržiti sve zajedno još oko dva, tri minuta. Po potrebi dosuti još vode. Meso i leblebije treba da budu u saftu, nikako suvi. Na kraju iscediti limunov sok i sve zajedno izmešati.

Dok se priprema meso, skuvati makarone. Makarone kuvam na sledeči način. U veću šerpu sipati vode, dodati malo soli i maslinovog ulja. Kada voda proključa, ubaciti makarone, poklopiti, skloniti sa vatre i ostaviti da odstoje. Procediti ih i u meso i leblebije ih služiti.

Po želji iscediti preko još limunovog soka. Jelo služiti dok je toplo.

Prijatno uz piletinu i leblebije u saftu!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: