Način pripreme
Pileće belo meso iseckati na sitne kockice. Takođe iseckati na sitno beli i crni luk. U tiganj usuti maslinovo ulje, pa dodati luk i meso, posoliti, pobiberiti, zatim dodati i mlevenu papriku.
Pržiti na jačoj temperaturi oko 6-7 minuta uz neprestano mešanje. Potom smanjiti temperaturu i dolivati postepeno vodu uz povremeno mešanje. Ostaviti da se meso krčka dok ne omekša i dok voda ne ispari.
Kada je kuvanje pri kraju dodati leblebije iz konzerve i pržiti sve zajedno još oko dva, tri minuta. Po potrebi dosuti još vode. Meso i leblebije treba da budu u saftu, nikako suvi. Na kraju iscediti limunov sok i sve zajedno izmešati.
Dok se priprema meso, skuvati makarone. Makarone kuvam na sledeči način. U veću šerpu sipati vode, dodati malo soli i maslinovog ulja. Kada voda proključa, ubaciti makarone, poklopiti, skloniti sa vatre i ostaviti da odstoje. Procediti ih i u meso i leblebije ih služiti.
Po želji iscediti preko još limunovog soka. Jelo služiti dok je toplo.
Prijatno uz piletinu i leblebije u saftu!