Način pripreme
Razbijte jaja u posudu i lagano ih mutite pomoću žice za mućenje.
Dodajte ulje, med, cimet i đumbir. Izmešajte.
Prosejte brašno sa praškom za pecivo i dodajte u porcijama u tečne sastojke.
Izmešajte kašikom, nakon čega umesite meko testo.
Ako je potrebno, dodajte još brašna dok se ne umesi nelepljivo testo.
Uvijte ga u najlonsku foliju i ohladite.
Razvijte deo testo/drugo stoji u frižideru/ i pomoću kalupčića isecite zvezdice.
Dno tepsije obložite papirom za pečenje.
Poređajte kolačiće zvezdice.
Zagrejte rernu do 180°C.
Ispecite božićne kolačiće.
Nastavite tako dok ne oskoristite testo za naše medenjake.
Napravite glazuru za bele kolačiće tako što istopite čokoladu i maslac na vodenoj pari.
Medene zvezdice pospite šarenim šećernim mrvicama.
Neka vam je slatko!