Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Đuveč»Svinjetina sa pečurkama u đuvečari

Svinjetina sa pečurkama u đuvečari

Andji mandjiAndji mandji
Početnik
832
Svinjetina sa pečurkama u đuvečari
Fotografije: Andji mandji
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
150 min.
Ukupno
180 min.
Porcije
6
"Unikatno krhka i ukusna svinejtina sa pečurkama u đuvečari za prijatniji ručak tokom zimskih meseci"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso od buta - 2 kg
  • pečurke - 400 g, sveže
  • brašno - 50 g
  • voda - 300 ml
  • začin - za roštilj
  • ulje - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjsko meso se nasecka kao za svinjske šnicle sa debljinom od otprilike 1 cm.

Začinjava se začinom za roštilj i ostavlja se da odstoji na nekoliko sati u frižideru kako bi upio začin.

U tiganju se zagreva ulje i zapečate se začinjene šnicle sa obe strane dok se ne dobije lagana zlatkasta boja. Ređaju se u đuvečaru.

U tiganju sa ostalim uljem dinstamo pečurke dok ne puste vodu.

U posebnoj posudi mutimo brašno sa vodom.

Kada je dobro umućeno, dodajemo ga u tiganj kod pečuraka i mešamo otprilike minutu dok se sos ne zgusti.

Sipamo pečurke sa sosom u svinjetinu u đuvečari.

Stavlja se u hladnu rernu na 200° С na 2 i po sata.

Unikatno krhka i ukusna svinjetina sa pečurkama u đuvečari.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: