Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Đuveč»Svinjetina sa vinom i pečurkama u đuvečari

Svinjetina sa vinom i pečurkama u đuvečari

Nevena Blajeva IvanovaNevena Blajeva Ivanova
Pomoćnik kuvara
1363173026
Svinjetina sa vinom i pečurkama u đuvečari
Fotografije: Nevena Blajeva Ivanova
1 / 2
02/12/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
5
"Krta svinjetina i aromatične pečurke, sve to u jednom ukusnom sosu - e kako da smrša čovek kada postoje ovako ukusna jela"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1 kg, od plećke
  • pečurke - 500 g, cele, sitne
  • šargarepa - 2 komada
  • paprike - 1 sveža, crvena
  • paprike - 4 pečene, crvene
  • paprike - 1 suva
  • paradajz - 400 g, iz konzerve + prstohvat šećera
  • crno vino - 150 ml
  • luk - 2 glavice
  • beli luk - 3 čena
  • so
  • dimljena aleva paprika
  • brašno - 1 supena kašika
  • bujon - 1 od pečuraka, pomešan sa 500 ml vode, kuvan
  • piment - 2 zrna
  • lovorov list - 2 lista
* merne jedinice

Način pripreme

Meso isecite na komade i pecite u tiganju sa svih strana. Prebacite meso u đuvečaru.

Luk isecite na kockice, šargarepu na krugove, pečurke ostavite cele ako su sitne, a ako su krupne isecite ih na deblje kriške, beli luk sitno, pečene paprike na komade, svežu papriku takođe na krugove, a suvu zapecite.

U istom tiganju dinstajte povrće dok ne omekša, u njih dodajte brašno, alevu papriku i paradajz. Kad provri prebacite smesu u meso u đuvečaru i dodajte bujon i vino.

Začinite biberom, pimentom i lovorovim listom i peršunom. Stavite u rernu da se peče oko sat vremena.

Servirajte sa svežim peršunom i prilogom po želji! Ja sam napravila pirinač i pire krompir sa kukuruzom. Neka vam je ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: