Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Đuveč»Svinjetina sa crvenim krompirom i pečurkama u đuvečari

Svinjetina sa crvenim krompirom i pečurkama u đuvečari

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8122713k268
Svinjetina sa crvenim krompirom i pečurkama u đuvečari
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
20/03/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
6
"Svinjetina sa krompirom u đuvečari je prava kulinarska klasika"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 700 g
  • crveni krompir - 700 - 800 g
  • šargarepa - 1 komada
  • pečurke - 300 g
  • so
  • biber - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjetinu isečemo na zalogaje i stavljamo u tiganj sa ugrejanom mašću da se kratko proprži. Začinimo sa malo soli i bibera-

Krompir oljuštimo i krupnije isečemo. Pečurke očistimo i sečemo na kriške, a šargarepu na krugove.

Povrće stavljamo u đuvečaru, posipamo solju, biberom i alevom paprikom, prelivamo sa malo ulja i promešamo.

U njih dodajemo prženo meso, sipamo oko 100 ml vode i ponovo promešamo.

Poklopimo đuvečaru i stavljamo u rernu. Pečemo u početku na 220 stepeni, nakon toga smanjujemo temperaturu na 180 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: