Način pripreme
Pečurke se sipaju u vodu. Tikvice se operu i ogule. Naseckaju se na dva dela po dužini i svaka polovina - na još dva na isti način. Naseckaju se na četvrt kriškice.
Stavljaju se u veliki tiganj. Pečurke se dodatno operu i naseckaju na kriškice. Dodaju se u tiganj.
Stavlja se više ulja kako bi se iskoristila ostala masnoća za smesu kukuruzne pite sa spanaćem.
Tikvice sa pečurkama se proprže. Ostavljaju se sa strane.
Spanać se opere i ocedi. Naseckaju se na trakice. U veliku posudu se razbiju jaja. Dodaje se sveže mleko. Mute se. Dodaje se so i soda bikarbona.
Dodaju se pržene tikvice i pečurke zajedno sa masnoćom od njih. Dodaje se spanać i sve se izmeša.
Dodaje se kukuruzni griz tako što se smesa neprestano meša.
Rerna se uključuje da se zagreje na 180 °C. Priprema se nauljena tepsija.
Kore za pitu se ređaju na dno tako što moraju da pokrivaju i zidove tepsije. Sipa se smesa od kukuruza i spanaća.
Pita sa spanaćem se peče dok se ne dobije zlatkasta boja.
Kukuruzna pita sa spanaćem je drugačija od tradicionalne pite za doručak.