Način pripreme
Delimo rebra.
Luk seckamo na polumesece, a šargarepe i beli luk - na kružiće-
Paradajz naseckamo na male komade.
Ulje sipamo u šerpu sa debelim dnom i ostavljamo da se zagreje.
Propržimo rebra i odvajamo ih u drugu posudu.
Na njihovo mesto sipamo luk, nakon toga dodajemo šargarepe, posle paradajz i beli luk i smanjujemo vatru na umerenu.
Kuvamo još otprilike 5 minuta uz mešanje.
Vraćamo rebra, zalivamo vodom i ostavljamo da proključa.
Smanjujemo vatru na slabu i ostavljamo da se kuva otprilike sat i po vremena.
Gulimo krompir i naseckamo ga.
Sipamo ga u šerpu, začinjavamo solju, biberom, lovorovim listovima, dodajemo ljutu papričicu i ostavljamo poklopljeno da se kuva 20-25 minuta.
Vadimo lovorove listove iz janije, mešamo i skidamo sa ringle.
Serviramo Kirgiz Šulom dok je topao.