Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Pirinač u Rerni»Pirinač u rerni sa zeljem i šumskim pečurkama

Pirinač u rerni sa zeljem i šumskim pečurkama

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78716k967
Pirinač u rerni sa zeljem i šumskim pečurkama
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 5
11/07/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Poslužite prolećno jelo od pirinča pečenog u rerni sa zeljem i šumskim pečurkama uz kiselo mleko. Lako, jednostavno i veoma ukusno!"

Potrebni sastojci

  • pirinač - oko 300 g
  • pečurke - 150 - 160 g šumskih pečuraka
  • zelje - 1 velika veza
  • peršun - 6 grančica
  • mladi beli luk - 1 veza
  • mladi luk - 4 stabljike
  • suvo povrće - 1 kašičica
  • biber - 2 prstohvata
  • ulje - oko 60 ml
  • čubar - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • kiselo mleko - za posluživanje
* merne jedinice

Način pripreme

Listove svežeg zelja, belog i crnog luka očistite i iseckajte.

Dinstajte na ulju dok ne omekšaju.

Očistite pečurke i isecite ih na veće komade. Kratko ih propržite i sipajte pirinač, prethodno opran od skroba.

Mešajte 2-3 minuta i začinite solju, biberom i čubrom.

Sa pirinčem sipajte vodu u razmeri 1:3. Dobro promešajte, stavite sušeno povrće i pirinač sa zeljem prebacite u tepsiju.

Pecite dok pirinač ne upije tečnost.

Poslužite prolećno jelo od pirinča pečenog u rerni sa zeljem i šumskim pečurkama uz kiselo mleko.

Lako, jednostavno i veoma ukusno!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: