Način pripreme
Keksiće sameljite u kuhinjskom robotu u mrve zajedno sa mekim kravljim maslacem.
Prebacite kalup sa padajućim dnom. Ravnomerno rasporedite i zagladite. Ostavite u frižideru.
Sveže mleko zagrejte na ringli i stavite agar-agar. Kuvajte 1-2 minute, isključite i odvojte.
U posudu stavite alvu i krem sir. Mutite miskerom dok se sastojci ne pomešaju. Dodajte Bejlis, izmešajte i odvojte.
Umutite pavlaku u drugoj posudi sa šećerom u prahu.
Pomešajte sveže mleko sa alvom i ponvoo izmešajte. Pomoću silikonske špatule i veoma glatkih i kružnih pokreta sjedinite pavlaku i smesu sa alvom.
Pazite da sačuvate vazdušastost.
Prebacite u tepsiju na keksiće i ostavite tortu sa pavlakom na jednu noć u frižideru da se stegne.
Ova torta sa musom od alve je zaista zanimljiv i veoma ukusan predlog koji morate probati.