Način pripreme
Umutite jaja sa šećerom na mekan krem. Dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i vanilom i mešaje kratko, koliko da upije brašno. Sipajte smesu u kalup (26 cm). obložen papirom za pečenje. Odozgo pospite izmrvljenim Oreo keksom. Pecite na 180 stepeni 15-20 minuta. Izvadite i ostavite da se ohladi.
Za mus; Stavite isečene breskve zajedno sa šećerom i malo vode da se skuvaju i zgusnu. Pasirajte dok se ne dobje glatka smesa. Ostavite da se malo ohladi, dodajte esenciju i želatin (prethodno ga potopite u hladnu vodu dok ne nabubri i nakon toga rastvorite na pari). Ostavite u frižideru da se ohladi, ali ne da se stegne.
Za karamelizovane breskve U šerpu stavite šećer, maslac i 1 supenu kašiku vode. Karamelizujte dok se ne dobije zlatna boja i sipajte isečene breskve. Promešajte i ostavite nekoliko minuta da se karamelizuju. Ostavite da se ohlade.
Stavite koru u kalup sa obručem. Prelijte je šećernim sirupom i nekoliko kapljica esencije ruma. Sipajte mus od bresaka i ostavite u frižideru.
Za to vreme pripremite krem. Umutite pavlaku, ali ne puno. U nju dodajte kiselu pavlaku, mutite pažljivo i dodajte karamelizovane breskve i želatin (pripremljen na isti način kao i za mus).
Gotov krem sipajte preko musa od bresaka, dobro poravnajte i ponovo stavite u frižider.
Isecite breskve na tanke kriške i poređajte preko krema od pavlake. Namažite ih rastopljenim želeom, razređenim sa malo vode.
Vratite u frižider dok se torta potpuno ne stegne.