Torta sa musom od alve

Torta sa musom od alve
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
2 min.
Ukupno
32 min.
Porcije
15
"Ova torta sa musom od alve je zaista zanimljiv i veoma ukusan predlog koji morate probati."

Potrebni sastojci

  • slatka pavlaka - 300 ml
  • krem sir - 250 g
  • bejlis - 100 ml
  • agar agar - 2 pakovanja
  • sveže mleko - 200 ml
  • alva - 200 g
  • šećer u prahu - 50 g
  • keksići - 200 g
  • kravlji maslac - 60 g, meki
* merne jedinice

Način pripreme

Keksiće sameljite u kuhinjskom robotu u mrve zajedno sa mekim kravljim maslacem.

Prebacite kalup sa padajućim dnom. Ravnomerno rasporedite i zagladite. Ostavite u frižideru.

Sveže mleko zagrejte na ringli i stavite agar-agar. Kuvajte 1-2 minute, isključite i odvojte.

U posudu stavite alvu i krem sir. Mutite miskerom dok se sastojci ne pomešaju. Dodajte Bejlis, izmešajte i odvojte.

Umutite pavlaku u drugoj posudi sa šećerom u prahu.

Pomešajte sveže mleko sa alvom i ponvoo izmešajte. Pomoću silikonske špatule i veoma glatkih i kružnih pokreta sjedinite pavlaku i smesu sa alvom.

Pazite da sačuvate vazdušastost.

Prebacite u tepsiju na keksiće i ostavite tortu sa pavlakom na jednu noć u frižideru da se stegne.

Ova torta sa musom od alve je zaista zanimljiv i veoma ukusan predlog koji morate probati.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: