Način pripreme
Mutim jaje u posudi, dodajemo so i kiselo mleko. Dobro mešamo dok ne postane glatko. Prosejem brašno u drugoj posudi, dodajem prašak za pecivo i mešam.
Sipam smesu od kiselog mleka i počinjem da mesim, dodajem biljno mleko.
Mesim da se dobije meko testo, delim na dve lopte (može da se ne deli, nego da bude izjedna).
Radnu površinu posipam brašnom i razvijam u tanku koru. Odozgo posipam izrendanim kačkavaljem i uvijam u rolat. Sečem ga na male komadiće koji izgledaju kao pužići.
Na nabrašnjenoj radnoj površini razvijam svaki komad u tanku pogaču. Pecivo od kačkavalja pržim u tiganju sa zagrejanim uljem na umerenoj vatri.
Pržim ih po nekoliko minuta ili dok ne postanu zlatkaste.
Vadim ih na tanjir obložen ubrusom. Ovi slani pužiči sa kačkavaljem mogu da se isprže i u air fryer-u.