Način pripreme
Banane se pretvore u pire u blenderu. Orašasti plodovi se pomešaju sa urmama i takođe se blendaju, po želji dok se u potpunosti ne samelju orašasti plodovi. Poželjno je da se ne samelju u potpunosti.
U odgovarajućoj posudi se pomešaju sa bananama. Smesa se dobro meša i ostavlja na dvadesetak minuta da upiju orašasti plodovi. Rerna se zagreva na 50 stepeni.
Za to vreme se oblikuju tartalete. Od zgušnjene smese se uzima loptica otprilike 40 grama. Razvija se dlanom i stavlja se u kalup za mafine podmazan maslacem.
Peku se na 180 stepeni bez ventilatora, 20 minuta. Dok se peku priprema se krem. Jabuke se ogule i izrendaju na sitno rende ili se pretvore u pire.
Dobro se pomešaju sa ceđenim mlekom. Gotove i ohlađene tartalete se pune kremom od jabuka i dekorišu se po želji drugim voćem, kokosovim brašnom ili čokoladnim mrvicama.