Način pripreme
Prebacite u posudu hladan maslac i šećer. Dodajte kokosovo brašno i izgnječite viljuškom. Čim počne da liči na pastu dodajte jaje i malo crvene boje. Promešajte dobro. Dodajte brašno i zamesite testo. Mesite bar 5 mintua, a nakon toga uvijte u foliju i stavite u frižider da stoji bar 40 minuta.
Nakon toga izvadite testo i razvucite na tanku koru (možete posuti brašnom površinu). Uz pomoć čaše isecite krugove prečnika kalupa za tartalete.
U svaki kalup stavite po jedan krug od testa. Pritisnite dobro dno viljuškom.
Trik: Da bi vam bilo lakše nakon što stavite krug testa u kalup dobro pritisnite drugim kalupom. Tako štedite vreme umesto da pritiskate rukama.
Pecite tartalete u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni 15 minuta. Izvadite iz kalupa i zatvorite u kutiju ili negde drugde dok ne pripremite krem. Za krem u blender stavite bananu, breskvu, med, sveže mleko i kakao. Sameljite dobro. Ovako dobijenu smesu prebacite u šerpu i stavite na vatru da provri.
Rastvorite skrob u vodi i čim tečnost provri počinite lagano da dodajete uz neprestano mešanje. Držite na vatri oko 6-7 minuta (nemojte prestajati da mešate da ne zagori) i nakon toga skinite.
Rastvorite med u toploj vodi, a kokosovo brašno prebacite na tanjir. Uzmite jednu tartaletu i pažljivo potoptie ivice u smesu od meda i vode, a nakon toga u kokosovo brašno. Uz pomoć kašičice uzmite od krema i napunite tartalete.
Odozgo ukrasite po izboru (ja sam koristila perlice). Sa time je jedna tartaleta gotova.
Proceduru ponavljajte sa ostalim tartaletama.
Ako vam ostane od krema, možete ga prebaciti u posudu, da ga stavite u frižider a nakon toga da ga servirate uz keks ili prosto tako :)