Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Tažin»Pileći tažin sa leblebijom

Pileći tažin sa leblebijom

Denitsa TodorovaDenitsa Todorova
Početnik
32
Pileći tažin sa leblebijom
Fotografije: Denitsa Todorova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
4
"Svako jelo kuvano u tažinu je jedinstveno ukusno, saznajte zašto ovde"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 4 komada
  • leblebija - 250 g kuvana
  • masline - 50 g zelenih bez koštica
  • luk - 2 glavice
  • limun - 1 komad
  • paradajz pire - 3 kašike
  • so
  • aleva paprika
  • zeleni biber
  • kus - kus - za serviranje
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite tažin na šporet i sipajte krupno seckani luk i leblebiju. Poređajte batake i rasporedite masline. Limun isecite na četvrtine i poređajte pored piletine.

Pospite začinima i paradajz pireom i zatvorite poklopac. Kuvajte poklopljeno 50-60 minuta. Poslužite preko kus-kusa.

Ja svoj kus-kus spremam na sledeći način - 1 šolju kus-kusa sipam u posudu, pa zalijem sa 2 šolje ključale vode ili pilećeg bujona (dodajem i sveže začine ako to recept zahteva). Pokrijte folijom i ostavite dok se tečnost potpuno ne upije.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: