Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Kari»Kari sa leblebijom i spanaćem

Kari sa leblebijom i spanaćem

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
5131851k
Kari sa leblebijom i spanaćem
Fotografije: Raya Andonova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
3
"Kari sa leblebijom i spanaćem može da se servira samostalno ili sa skuvanim pirinčem."

Potrebni sastojci

  • leblebija - 1 konzerva, oceđena
  • paradajz - 1 konzerva
  • spanać - otprilike 100 g ili zamrznuti lsitovi
  • luk - 1 glavica, crveni
  • beli luk - 1 čen
  • humus - 200 g
  • so
  • kari
  • kumin
  • aleva paprika
  • korijander - mleveni
  • crni biber
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Ako se koristi suva leblebija, namoči se prethodno veče i kuva se.

Ako se koristi svež paradajz, nasecka se sitno ili se blenda, ali ne skroz u pire.

Luk i beli luk se naseckaju.

U zagrejanom ulju se proprži luk. Kada počne da postaje providan, dodaju se začini, zajedno sa belim lukom i leblebijom i dobro se izmeša.

Sipa se paradajz i sipa se otprilike ½ šolje vode. Kada provri, dodaje se spanać i ostavlja se dok ne omekša na otprilike 5 minuta.

Na kraju se dodaje humus i meša se dok ne postane homogeno.

Malo nakon toga se isključuje ringla i ukusan kari se ostavlja sa strane da se malo ohladi tako što se tako malo zgušnjava.

Kari sa leblebijom i spanaćem može da se servira samostalno ili sa skuvanim pirinčem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: