Način pripreme
U velikoj posudi se pomeša ulje sa karijem i solju. Karfiol se deli na ružice i stavlja se u posudu. Dodaje se isceđena leblebija i dobro se izmeša.
Raspoređuje se u blago nauljenoj tepsiji ili obloženoj papirom za pečenje ili folijom i peče se u zagrejanoj rerni na 200 stepeni otprilike 10 minuta. Vadi se tepsija, meša se i vraća se na još 10 minuta.
Za to vreme oprana kinoa se skuva u vodi sa malo soli. Nakon uzaviranja se smanjuje i ostavlja se na 15 minuta.
Spanać se opere i iskida. Kada je kinoa napola gotova, u nju se dodaje spanać i ostavljaju se poklopljeni dok se voda u potpunosti ne apsorbuje.
Za dresing se pomeša tahini sa naseckanim belim lukom, korom i sokom limete, malo crnog bibera i 2-3 supene kašike vode.
Prilikom serviranja u tanjir se stavlja deo kinoe, odozgo se raspoređuje pečeno povrće i zaliva se dresingom od tahinija.
Karfiol sa leblebijom i kinoom je bogato jelo od povrća.