Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Pirinač u Rerni»Pileći file sa pirinčem i šargarepama u rerni

Pileći file sa pirinčem i šargarepama u rerni

Andji mandjiAndji mandji
Početnik
7303
Pileći file sa pirinčem i šargarepama u rerni
Fotografije: Andji mandji
1 / 3
11/03/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Pileći file sa pirinčem u rerni - omiljeni ručak generacije Bugara"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 250 g
  • luk - 1 glavice, stari
  • šargarepe - 3 komada
  • pileće grudi - 500 g
  • ulje
  • so - po ukusu
  • crni biber - u zrnu
  • čubar
* merne jedinice

Način pripreme

Pileći file se nasecka na komade, skuva se u vodu i skida se pena.

U šerpi se proprži luk i šargarepa, sitno naseckani, dodaje se pirinač i on se proprži.

Kada je dobro proprženo, prebacuje se u tepsiju, dodaje se voda u kojoj je skuvano pileće meso.

Ređa se već skuvano pileće meso.

Posipa se čubrom i solju po ukusu, stavljaju se 10-15 celih zrna crnog bibera u pile sa pirinčem.

I stavlja se da se peče na 180°С dok pirinač ne upije vodu.

Pileći file sa pirinčem u rerni - omiljeni ručak generacije Bugara :)

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: