Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pirinač na tiganju»Pileći bataci sa pirinčem, paprikama i šargarepama

Pileći bataci sa pirinčem, paprikama i šargarepama

Pileći bataci sa pirinčem, paprikama i šargarepama
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Odlučili smo da razbijemo malo klasiku i da dodamo u pile sa pirimčem i paprike i šargarepe - odlično nam je ispalo"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 2 komada
  • pirinač - 1 posudica
  • paprika - 1 komad, zelena
  • luk - 1 glavica
  • šaragrepa - 1 komad
  • ulje - 100 ml
  • so - po ukusu
  • biber
  • origano
  • kari
  • peršun - svež
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće bataci se skuvaju, izvade se i odvoje od kostiju, koža se baci.

Bujon se procedi i sačuva. Pirinač se opere i ocedi, paprika, šargarepa i luk se iseku na parčiće.

Zaprže se u zagrejanom ulju dok ne omekšaju. Sipa se pirinač, promeša se minut-dva da dobije staklastu boju i sipaju se 2 šolje bujona i 3 šolje vode. Začinjava se solju po ukusu, origanom, karijem, biberom.

Dodaje se isečeno pileće meso i meša se. Kuvamo 3 minuta na ringli, tek toliko da nabubri pirinač i prebacujemo u široku posudu za pečenje.

Pečemo u zagrejanoj rerni dok pirinač ne bude gotov. Gleda se s vremena na vreme. Ako želite sočan pirinač izvadite posudu za pečenje i kutlačom prelijte začinjenim pilećim bujonom.

Servira se sa mariniranim ljutim paprikama, prstohvatom svežeg peršuna i biberom. Servirano sa domaćom lepinjom sa origanom i maslacem je jedinstveno ukusno i praznično.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: