Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta sa pavlakom»Torta sa bakinim kolačima i kondenzovanim mlekom

Torta sa bakinim kolačima i kondenzovanim mlekom

InaIna
Pomoćnik kuvara
122106
Torta sa bakinim kolačima i kondenzovanim mlekom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
10
"Uz više mašte i želje možete napraviti tortu od svega"

Potrebni sastojci

  • Za bakine kolače
  • maslac - 250 g
  • sveže mleko - 500 ml
  • jaja - 2
  • šećer - 1 i 1/2 šolja
  • vanila - 1 komad
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • brašno - 400 g
  • Za krem
  • šećer - 1 šolja
  • kondenzovano mleko - 370 ml
  • krem sir - 2 kesice
  • kisela pavlaka - 400 g
  • tečna pavlaka - 500 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo se prave bakini kolači.

Maslac se meša sa šećerom dok smesa ne postane homogena. Dodaju se jaja i ponovo se muti miskerom tako što se postepeno dodaje i sveže mleko.

Na kraju se stavljaju brašno, prašak za pecivo i vanila uz neprestanpo mešanje dok se ne dobije glatka smesa.

Zagreva se aparat za pravljenje bakinih kolača i spremaju se bakini kolači.

Krem:

Istopi se šećer uz nerpestano mešanje i dodaje se kondenzovano mleko. Kada se blago zgusti, ostavlja se da se ohladi. Dodaje se kisela pavlaka i krem sir i meša se miskerom dok se ne dobije gladak krem.

U tepsiju se gsto ređa jedan red bakinih kolača i zaliva se dobijenim kremom. Nakon toga se ređa drugi rer bakinih kolača i torta sa pavlakom se stavlja u frižider na 3-4 sata.

Muti se pavlaka za kolač dok se ne zgusti i dobijena torta sa bakinim kolačima i kondenzovanim mlekom se premazuje pavlakom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: