Način pripreme
Danas vam predlažem jedan brz kolač sa piškotama koji ne iziskuje pečenje i po ukusu je sličan klasičnom Tiramisuu.
Biće vam potrebno ne više od 20-30 minuta za njegovo spremanje.
Jedini nedostatak je što treba da sačekate barem 12 sati kako biste uživali u njemu.
Maskarpone, kikiriki puter i šećer u prahu mutite mikserom na niskim obrtajima koliko je potrebno da se pomešaju.
Dodajte 200 ml dobro ohlađene slatke pavlake i ponovo mutite, ovog puta na visokom stepenu miksera dok se ne formiraju vrhovi.
Oduzeće vam ne više od 5 minuta.
Koristila sam zaslađenu pavlaku i zato je količine šećera malo, ali možete da dodate još po vašem ukusu.
Pripremite pravougaoni kalup i na dno gusto poređajte piškote jednu do druge.
Napravite jak espreso i zasladite ga kašičicom šećera.
Ukoliko nemate mašinicu za pravljenje nes kafe, možete koristiti istu količinu svežeg mleka sa 1 kašičicom nes kafe istopljenom u njemu.
Pomoću silikonske četkice obilno namažite piškote kafom.
Nakon toga pokrijte piškote delom krema i nastavite na isti način dok ne potrošite sastojke.
Kalup koji sam koristila je dimenzija 25/15 i napravila sam tri reda piškota pokrivenih kremom.
Tortu od piškota završite kremom i pospite sa malo kakaa.
Pokrijte streč folijom i stavite u frižider na barem 12 sati.
Brza, jednostavna i veoma ukusna torta od piškota sa kikiriki puterom.
Bon Apetit!