Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta od piškota»Torta od piškota sa kikiriki puterom

Torta od piškota sa kikiriki puterom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Torta od piškota sa kikiriki puterom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
8
"Danas vam predstavljam jedan brz kolač od piškota koji ne iziskuje pečenje i po ukusu je sličan klasičnom Tiramisuu."

Potrebni sastojci

  • piškote - 200 g, meke, za tortu
  • maskarpone - 125 g
  • kikirkiki puter - 100 g
  • šećer u prahu - 3, 4 supene kašike
  • slatka pavlaka - 200 ml
  • espreso - 100 ml
  • kakao - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Danas vam predlažem jedan brz kolač sa piškotama koji ne iziskuje pečenje i po ukusu je sličan klasičnom Tiramisuu.

Biće vam potrebno ne više od 20-30 minuta za njegovo spremanje.

Jedini nedostatak je što treba da sačekate barem 12 sati kako biste uživali u njemu.

Maskarpone, kikiriki puter i šećer u prahu mutite mikserom na niskim obrtajima koliko je potrebno da se pomešaju.

Dodajte 200 ml dobro ohlađene slatke pavlake i ponovo mutite, ovog puta na visokom stepenu miksera dok se ne formiraju vrhovi.

Oduzeće vam ne više od 5 minuta.

Koristila sam zaslađenu pavlaku i zato je količine šećera malo, ali možete da dodate još po vašem ukusu.

Pripremite pravougaoni kalup i na dno gusto poređajte piškote jednu do druge.

Napravite jak espreso i zasladite ga kašičicom šećera.

Ukoliko nemate mašinicu za pravljenje nes kafe, možete koristiti istu količinu svežeg mleka sa 1 kašičicom nes kafe istopljenom u njemu.

Pomoću silikonske četkice obilno namažite piškote kafom.

Nakon toga pokrijte piškote delom krema i nastavite na isti način dok ne potrošite sastojke.

Kalup koji sam koristila je dimenzija 25/15 i napravila sam tri reda piškota pokrivenih kremom.

Tortu od piškota završite kremom i pospite sa malo kakaa.

Pokrijte streč folijom i stavite u frižider na barem 12 sati.

Brza, jednostavna i veoma ukusna torta od piškota sa kikiriki puterom.

Bon Apetit!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: