Način pripreme
Na laganoj vatri otopiti iseckan maslac. Zatim dodati vanilin šećer, šećer i mešati dok se šećer ne otopi.
Kada se šećer otopi skloniti śerpu sa vatre.
Čokoladu za kuvanje polomiti na kockice i dodati u šerpu, te mešati dok se čokolada ne otopi.
Dodati mlevenu plazmu, kiselu pavlaku, pa izmešati ručnom žicom za mućenje kako bi se svi saatojci sjedinili.
Obladu prepoloviti - iseći je po sredini dobijajući tako deset listova oblande, a utrošićete pet.
Čokoladnim filom premazati kockasti deo oblande.
Preklopiti drugim listom oblande i tako filovati četiri lista oblande.
Završiti petim listom oblande tako da kockasti deo bude okrenut gore.
Prekriti providnom prianjajućom folijom, pritisnuti nečim teškim i ostaviti da se ohladi i stegne.
Oblandu sa plazmom seći, servirati i poslužiti.
Napomena: Pravila sam u pola mere, tako da sam utrošila pola oblande. Ukoliko želite da utrošite svih pet listova velike oblande duplirajte sastojke za fil.