Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta od badema»Moja čokoladna torta sa bademima

Moja čokoladna torta sa bademima

Elena TodorovaElena Todorova
Kuvar
30271
Moja čokoladna torta sa bademima1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
10
"Znate kako to ide, ko skuplja torte, skuplja i prijatelje - neka vam je slatko!"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 6 komada
  • šećer - 160 g
  • bademi - 160 g, mleveni
  • kakao - 60 g
  • maslac - 100 g
  • za nadev
  • bademi - 100 g, izmrvljeni
  • džem - po izboru i/ili umućena pavlaka
  • za glazuru
  • čokolada
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovu nežnu čokoladnu tortu u kojoj nema pšeničnog brašna, odvojte belanca od žumanaca. Umutite žumanca sa šećerom u penu. Postepeno dodajte kakao, maslac i mlevene bademe.

Belanca se mute u čvrst sneg i dodaju se na kraju.

Dobijena smesa se sipa u kalup obložen papirom za pečenje - 20 cm i peče se u prethodno zagrejanoj rerni an 180 stepeni.

Gotovu koru ostavite da se malo ohladi, nakon čega je rasecite na dva ili tri horizontalna sloja.

Svaki sloj se premazuje džemom po izboru i/ili umućenom pavlakom koji su izmešani sa izmrvljenim bademima.

Gotova torta bez brašna se glazira čokoladom i stavlja se na barem 3 sata u frižideru pre posluživanja čokoladne torte sa bademima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: