Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Papardele sa pršutom

Papardele sa pršutom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8232743k279
Papardele sa pršutom
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
28/03/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
2
"Neodoljivo ukusne papardele sa pršutom Evo to se zove ručak na italijanski način"

Potrebni sastojci

  • testenina papardele - 250 g
  • pršuta - 200 g
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • mladi luk - 2 struka
  • beli luk - 1 čen
  • grašak
  • pavlaka za kuvanje - 100 ml
  • grana padano - 40 g
  • biber - 2 - 3 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

Testenina se skuva u posoljenoj vodi prema uputstvu na pakovanju. U ovom slučaju sam koristila svežu pastu, koja se kuva 3 minuta.

Pršuta se seče na trake i zaprži se u zagrejanom maslinovom ulju. Kada postane zlatasta vadi se i na njeno mesto se stavlja na sitno isečen mladi luk, a malo nakon toga i čen belog luka.

Čim se zaprže dodaju se skuvane i oceđene parpadele zajedno sa malo vode u kojoj su se kuvale.

Stavlja se konzervisan grašak i nakon nekoliko kratkih mešanja se sipa pavlaka za kuvanje.

U pastu parpadele se dodaju lente pršute, začinjavaju se sa malo mlevenog bibera i narendanog sira grana padano, nakon čega su spremne za serviranje.

Možete da ostavite jedno-dva parčenceta pršute da stavite skorz odozgo kao dekoraciju.

Parpadele sa pršutom su veoma ukusna pasta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: