Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Pene sa pršutom i pečurkama

Pene sa pršutom i pečurkama

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Pene sa pršutom i pečurkama
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Aromatična pasta sa pršutom - pogrešićete ako ne pojedete bar dve porcije"

Potrebni sastojci

  • pene - 130 g, testenina
  • pršuta - 50 g, tanke kriške
  • pečurke - 100 g, šampinjoni
  • luk - 1/2 glavice
  • beli luk - 1/2 čena
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • ulje - 2 supene kašike
  • paprike - 2 komad pečena i oljuštena
  • origano - 1/2 kašičice
  • paradajz sos - 100 ml
  • parmezan - 50 h
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte jednu supenu kašiku ulja u tiganju na umerenoj vatri i pržite tanke parčiće pršute oko 5 minuta sa obe strane.

Izvadite i stavite na ubrus u tanjir. Dodajte drugu supenu kašiku ulja. Dodajte luk, crvenu pečenu papriku, sitno iseckanu i pečurke isečene na kriške.

Mešajte oko 5 minuta i dodajte beli luk i origano. Mešajte oko jednog minuta i dodajte sos od paradajza i ostavite da provri.

Začinite solju i biberom. Kuvajte oko 10 minuta. U međuvremenu skuvajte testeninu prema uputstvu na pakovanju i ocedite.

Ako je sos mnogo gust možete dodti malo vode iz testenine u sos. Promešajte lepo i sipajte u tanjire.

Pospite parmezanom i poređajte komade pršute odozgo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: