Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Enčilade»Pečene enčilade sa telećim mlevenim mesom i čorizom

Pečene enčilade sa telećim mlevenim mesom i čorizom

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Pečene enčilade sa telećim mlevenim mesom i čorizom
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
6
"Uvek smo raspoloženi za meksičku kuhinju i hladno pivo, uvek"

Potrebni sastojci

  • maslinovo ulje - 1 supena kašika
  • luk - 1 mala glavica
  • beli luk - 1 čen
  • teleće mleveno meso - 500 g
  • čorizo - 200 g
  • aleva paprika - 1 supena kašika, dimljena
  • kumin - 2 kašičice, mleven
  • origano - suv, 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • paradajz pire - 2 supene kašike
  • pardajz - 2 konzerve od 400 g, iseckan na kockice
  • pasulj - 1 konzerva 400 g
  • tortilje - 6 velikih
  • čedar - 100 g, rendan
  • mocarela - 120 g, rendana
  • biber - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte maslinovo ulje u tiganju na umerenoj temeperaturi. Nasecite čorizo na male komade i propržite u ulju oko 2 minuta. Smanjite temperaturu i doadajte sitno iseckan luk i beli luk. Dinstajte još oko 3 minuta.

Dodajte mleveno meso, alevu papriku, kumin, origano i so. Dinsajte tako sto mešate i pritiskate, dok se mleveno meso ne rastvori na male komadiće i ne promeni boju (oko 15 minuta).

Dodajte jednu kašiku paradajz pirea i jednu konzervi paradajza na kockice. Kuvajte oko 10 minuta. Dodajte pasulj i lepo promešajte da se ravnomerno pomešaju. Ugrejte rernu na 180 stepeni.

Napunite tortilje smesom od pasulja i mlevenog mesa, uvijte u rolat i stavite u pleh za pečenje. Pomešajte prostali pire sa paradajzom na kockice iz druge konzerve.

Pospite preko tortilja. Pospite rendanom mocarelom i čedar sirom. Pecite u rerni na srednjem novou oko 15 minuta, dok ne dobiju zlatnu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: