Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Kavarma»Pikantna pileća kavarma u đuvečari

Pikantna pileća kavarma u đuvečari

Ivan PaunovIvan Paunov
Šegrt
7011141
Pikantna pileća kavarma u đuvečari
Fotografije: Ivan Paunov
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
4
"Šta da vam kažem - ukusnija je nego što izgleda ova pileća kavarma u đuvečari"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 600 g
  • paradajz - 2 komada
  • luk - 2 glavice
  • beli luk - 3 čena
  • crveno vino - 100 ml
  • paprike - 4 komada
  • ljute papričice - 4 komada
  • čubar - 1 supena kašika
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • crni biber - u zrnu
  • lovorov list
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Paprike naseckamo na krupne komade. Luk naseckamo na trakice. Paradajz blanširamo deset sekundi u vreloj vodi kako bismo lakše mogli da ga ogulimo.

Kada smo ga ogulili, naseckamo ga na sitne kockice.

Pileće grudi sitno naseckamo. Začinimo ih uljem, solju i crnim biberom.

Propržimo belo meso u zagrejanom tiganju sa malo masnoće. Beli luk naseckamo krupno i dodajemo ga u paradajz.

Pileće meso pak ugasimo crvenim vinom.

Kada se vino redukovalo na pola, prebacujemo meso zajedno sa vinom u đuvečaru. Vraćamo tiganj na ringlu i propržimo luk.

Proprženi luk takođe prebacujemo u đuvečaru sa piletom. Sada u tiganju propržavamo paprike, paradajz i beli luk.

Začinjavamo solju i crnim biberom. Opet sve u đuvečaru sa kavarmom. Sve začinjavamo sa nekoliko zrna crnog bibera, malo lovorovog lista i 1 supenom kašikom aleve paprike.

Zalivamo sa 100 ml vode. Poklopimo đuvečaru i stavljamo u hladnu rernu. Uključujemo je na 170°C i pečemo sat i po vremena.

Neka vam je slatko sa mojom pilećom kavarmom u đuvečari!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: