Način pripreme
Paprike naseckamo na krupne komade. Luk naseckamo na trakice. Paradajz blanširamo deset sekundi u vreloj vodi kako bismo lakše mogli da ga ogulimo.
Kada smo ga ogulili, naseckamo ga na sitne kockice.
Pileće grudi sitno naseckamo. Začinimo ih uljem, solju i crnim biberom.
Propržimo belo meso u zagrejanom tiganju sa malo masnoće. Beli luk naseckamo krupno i dodajemo ga u paradajz.
Pileće meso pak ugasimo crvenim vinom.
Kada se vino redukovalo na pola, prebacujemo meso zajedno sa vinom u đuvečaru. Vraćamo tiganj na ringlu i propržimo luk.
Proprženi luk takođe prebacujemo u đuvečaru sa piletom. Sada u tiganju propržavamo paprike, paradajz i beli luk.
Začinjavamo solju i crnim biberom. Opet sve u đuvečaru sa kavarmom. Sve začinjavamo sa nekoliko zrna crnog bibera, malo lovorovog lista i 1 supenom kašikom aleve paprike.
Zalivamo sa 100 ml vode. Poklopimo đuvečaru i stavljamo u hladnu rernu. Uključujemo je na 170°C i pečemo sat i po vremena.
Neka vam je slatko sa mojom pilećom kavarmom u đuvečari!