Način pripreme
Keks izlomiti. Trouglasti kalup obložiti samolepivom folijom.
Mleko, šećer, 125 gr margarina i mleveni mak sipati u šerpu. Kuvati na laganoj vatri uz često mešanje dok smesa ne bude toliko gusta da, kada povučete varjačom po dnu, ostane trag.
Skuvanu smesu skloniti sa vatre i dodati keks. Dobro izmešati.
Rasporediti smesu u kalup i ostaviti do sutradan da se stegne.
Izvaditi kolač iz kalupa i staviti na tacnu. Čokoladu i 125 gr margarina otopiti na pari u glatku smesu, pa premazati preko kolača. Kada se glazura stegne, seći na šnite.
Savet: keks postepeno dodavati, postoji mogućnost da je potrebno manje keksa u zavisnosti koliko keks upije tečnosti.
Nemam trouglasti kalup, pa sam ga napravila od kartonske kutije i obložila aluminijumskom folijom, pa preko nje samolepivom folijom. Svi trouglasti kalupi koje sam viđala u prodaji su prilično mali, pa mi ne bi ni značio za ovu količinu smese.
Prijatno uz Mak trouglove!