Način pripreme
Potopite crveni pasulj na jednu noć u hladnu vodu.
Ujutru prelijte pasulj svežom vodom, ostavite da provri na jakoj vatri, smanjite i ostavite da se krčka oko sat i po vremena.
Nakon toga dobro ocedite tečnost.
Prebacite kuvani pasulj u blender, dodajte orašaste plodove, kakao u prahu, ekstraktr ruma i sameljite dok ne dobijete glatku i homogenu smesu.
Rastopite 50 g čokolade i 50 g maslaca u mikrotalasnoj, promešajte i dodajte u smesu od pasulja.
Rasporedite smesu u kalupe za bombone i stavite u zamrzivač.
Rastopite preostalu čokoladu i maslac, promešajte dok ne dobijete glatku i sjajnu smesu.
Izvadite svaku bombonu iz kalupa i potopite u čokoladnu glazuru.
Imate idealne čokoladne bombone od crvenog pasulja za svaki praznik.