Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pita od jabuka i višanja zalivena šerbetom

Pita od jabuka i višanja zalivena šerbetom

AnitaAnita
Pomoćnik kuvara
166263911
Pita od jabuka i višanja zalivena šerbetom
Fotografije: Anita
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Uvek je vreme da se malo zasladimo"

Potrebni sastojci

  • jabuke - 1 kg, kiselkaste
  • šećer - 500 g
  • višnje - 300 g
  • kore za pitu - 1 kg
  • cimet - po ukusu
  • voda - 350 ml
  • maslac - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Jabuke narendati na krupno rende a višnje očistiti od koštica.

Maslac otopiti i premazati prvu koru, prekriti drugom korom koju posuti rendanim jabukama i višnjama.

Preko voća posipati šećer i cimet, prekriti trećom korom koju premazati maslacem i nju prekriti četvrtom korom posuti jabukama i višnjama, šećerom i cimetom pa urolati i ređati u pleh.

Pitu pre pečenja iseći na parčad.

Pripremiti šerbet - 100 g šećera zagrejati dok ne dobije tamno braon boju, pa preliti vodom i ostaviti da priključak.

Pitu peći pola sata, izvaditi i preliti šerbetom pa vratiti u rernu na još petnaest minuta.

Prijatno uz pitu od jabuka i višanja zalivena šerbetom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: