Pržene opore

AnitaAnita
Pomoćnik kuvara
166263911
Pržene opore3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
"Ostavite posebni mesto u svom kuvaru za starinske recepte"

Potrebni sastojci

  • salo oko bubrega - proizvoljna količina (opore)
  • svinjska mast - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

U mom kraju salo oko bubrega kod svinja zovu opore i moze se pržiti i iskoristiti mast kao kad se topi slanina isto je potpuno.

Odvojiti opore i proprati u par voda.

Iseći na komade željene veličine ali pazite da budu veći jer se smanje prilikom prženja.

Mast zagrejati i pomeriti sa strane, ubaciti količinu koja može stati u posudu da ne bude više od dva reda komada opora, promešati pa vratiti na vatru (tako se stavlja da ne bi prštala mast).

Prži se dok opore ne dobiju opnu ili drugačije rečeno dok se ne uhvati korica.

Vaditi opore rešetkastom kašikom i odmah posoliti.

Pazite da ih ne prepržite jer dobijete samo izgorelu koru i ništa unutra, onako blago pržene ostaje masnoća pa su za ljubitelje masne hrane savršene.

Služiti uz turšiju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: