Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Kiseli kupus sa svinjskim obrazima i butom

Kiseli kupus sa svinjskim obrazima i butom

Boryana AtanasovaBoryana Atanasova
Šegrt
5114213
Kiseli kupus sa svinjskim obrazima i butom
Fotografije: Boryana Atanasova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
4
"Kiseli kupus sa svinjskim obrazima i butom - najbolji kiseli kupus sa svinjetinom!"

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 1 kg
  • svinjski obrazi - 300 g
  • svinjski but - 300 g
  • aleva paprika - 2 kašike
  • lovorov list - 2 komada
  • sušene paprike - 3 komada
  • sok od kupusa - 200 ml
  • paradajz - 150 g iz konzerve iseckan
  • čubar
  • biber
  • ulje - 50 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjske obraze isečem na komade i propržim na masti sa svih strana, dodam meso isečeno na komade.

Takođe ga propržim sa svih strana, dodam seckani kupus i pržim zajedno sa mesom oko 5-6 minuta.

Dodam seckane paprike i pustim da se prži nekoliko minuta.

Dodam alevu papriku i pržim dok ne zamiriše na pečenu papriku i dodam paradajz.

Pustim da provri i dodam sok od kupusa i malo vode - promešam.

Pustite da se krčka na laganoj vatri, povremeno mešajući. Začinite začinima i ostavite da se kuva dok kupus sa svinjetinom ne omekša.

Zatim prebacujem u pleh i pečem kiseli kupus sa svinjskim obrazima i butom na 240 stepeni dok ne porumeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: