Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Sočne keks kocke

Sočne keks kocke

VecaVeca
Šef kuhinje
7143982k3379
Sočne keks kocke
Fotografije: Veca
1 / 3
10/04/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Greh je pojesti samo jednu Sočnu keks kocku"

Potrebni sastojci

  • Za koru
  • brašno - 6 kašika
  • ulje - 100 ml
  • kakao - 3 kašike
  • jaja - 6 komada
  • so - 1 prstohvat
  • šećer - 6 kašika
  • Za prelivanje kore
  • čokoladno mleko - 300 ml
  • Za fil
  • šećer u prahu - 150 g
  • kisela pavlaka - 400 g
  • mlevena plazma - 300 g
  • slatka pavlaka - 200 ml
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • Za dekoraciju
  • šlag krem od čokolade - 150 g
* merne jedinice

Način pripreme

Za koru:

Belanca i žumanca odvojiti u zasebne posude, pa u belanca dodati jedan prstohvat soli i umutiti mikserom.Zatim dodati šećer i dobro umutiti mikserom dok se šećer ne otopi.

U umućenu smesu postepeno dodavati žumanca i umutiti mikserom.

Na kraju dodati brašno i kakao, ulje i sjediniti mikserom.

Smesu usuti u uljem podmazan i brašnom posut pleh i ravnomerno rasporediti.

Peći 30 minuta na 180 stepeni.

Izvaditi pleh iz rerne, pa koru izbockati čačkalicom, preliti je čokokadnim mlekom i ostaviti da se dobro ohladi i da kora upije čokoladno mleko.

Za fil:

Slatku pavlaku umutiti mikserom u čvrst šlag.

Umešati vanilin šećer, šećer u prahu, kiselu pavlaku i dobro umutitu mikserom.

Zatim mikser isključiti i dodati mlevenu plazmu, pa izmešati varjačom kako bi se svi sastojci sjedinili.

Preko ohlađene kore rasporediti pripremljeni fil.

Za dekoraciju:

Mikserom umutiti šlag krem prema uputstvu sa kesice i naneti preko fila.

Sočne keks kocke seći, servirati i poslužiti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: