Način pripreme
Potopite urme 10-15 minuta u vruću vodu ako su previše suve.
Zatim ih dobro ocedite.
Stavite ovsene pahuljice i lešnike u posudu blendera i sameljite ih u kratkim intervalima.
Zatim dodajte sve ostale sastojke (urme, med, kikiriki puter, suve brusnice, brašno od rogača) i ponovo uključite blender dok se sastojci ne izmešaju.
Od dobijene smese formirajte sirove bombone, koje možete uvaljati u mlevene orahe, kokosove strugotine ili ostaviti bez ičega.
Polovinu sam uvaljao u brašno od rogača, a ostalo ostavio kako jeste.
Napravio sam malu rupu u sredini svake energetske bombone drškom drvene kašike i napunio pastom od pistacija, ali ovo nije obavezno.
Ostavite veganske bombone u frižideru 1 sat da se stegnu.
Od ove količine pripremio sam oko 30 komada ukusnih i zdravih energetskih bombona bez šećera.