Način pripreme
Krem:
Pomešajte vodu i mleko za krem i umutite sa 1-2 šolje mlečne mešavine i skroba i brašna, a ostatak mleka prokuvati na šporetu, dodajući šećer. Sipati smesu od brašna i mešati krem dok se ne zgusne. Kako se zgusne skloniti sa vatre.
Ređajte piškote u duboki okrugli pleh. Prvo se brzo umoče u sveže mleko i vade i uspravno ređaju u pleh.
Isto se radi na dnu tepsije, tako što se piškote lome, takođe umaču u sveže mleko i ređaju tako da popune praznine.
Odozgo sipajte krem, stavite još jedan sloj piškota i ponovo krem. Na kraju se sipa pripremljeni skrob od jagode, kako je opisano na poleđini pakovanja.
Torta od piškota se ukrašava želeom od jagoda i strugotinama kokosa.
Ostavlja se u frižideru oko 3 sata, da očvrsne ekonomična Šarlota.