Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Hladni sendviči sa lososom i domaćim hlepčićima

Hladni sendviči sa lososom i domaćim hlepčićima

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Hladni sendviči sa lososom i domaćim hlepčićima6 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Stavite tanke filee od dimljenog lososa, različite sveže listove salate i isečen čeri paradajz. Zatvorite hladne sendviče i servirajte Raskoš!"

Potrebni sastojci

  • Za hlepčiće
  • voda - 110 ml
  • kvasac - 10 g, živ
  • ulje - 30 ml
  • brašno - 200 g
  • so - 1 prstohvat
  • Za nadev
  • losos - 150 g, dimljeni
  • krem sir - 4 kašičice, izvršite
  • listovi salate - 2 šake (rukola, lolo roso i drugi)
  • peršun - 2 kašike, iseckan
  • beli luk - 1 čen, gnječeni
  • so - 1 prstohvat
  • čeri paradajz - oko 12 komada
  • maslinovo ulje - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Od nabrojanih sastojaka zamesite testo za hlepčiće. Namerno u njemu ima više ulja jer će tako biti mekši i pogodniji za sendviče. Nije neophodno da se kvasac prethodno rastvara, jednostavno ga namrvite u brašno.

Od dobijenog glatkog testa oformite 4 ili 5 loptica i stavite ih na odstojanje u posudu za pečenje, pokrivene papirom za pečenje. Ostavite da narastu, dok se lepo ne podignu - 30-40 minuta.

Ispecite male pogačice na 190 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni. Ostavite da se ohlade.

Za nadev ukusnih hladnih sendviča pomešajte iseckan peršun sa gnječenim belim lukom malo soli i maslinovog ulja.

Prepolovite svaki hlepčić i namažite jednu polovinu ovom svežom smesom. Drugu polovinu namažite krem sirom.

Stavite tanke filete od dimljenog lososa, različite sveže listove salate i isečen čeri paradajz.

Zatvorite hladne sendviče sa lososom i domaćim hlepčićima i servirajte. Mnogo su ukusni!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: